Varför är Gongarnas toner så hälsosamma att lyssna på?

Visste du att vi tar in ljud även genom våran hud och att våra celler vibrerar av ljudvågor.

Gongarnas toner har en fantastisk förmåga att göra oss avspända och många som går på Gongbad upplever en djup avslappning. Men hur kommer det sig och vad är det egentligen som händer när du blir Gongad?
Varför är Gongbad hälsosamma?

1# DEN VIKTIGA ÅTERHÄMTNINGEN
Vi vet att vila och återhämtning är viktigt för oss, kroppen läker och sinnet får ro. I dagens samhälle där vi träffar mycket människor, reser och använder oss av internet allt mer är det extra viktigt att kroppen får vila från allt stimuli. Vår hjärna har inte hunnit med i den snabba utvecklingen och många upplever en hög stressnivå i den moderna tiden, många blir utmattade. När vi går på ett helt Gongbad som oftast är ungefär 60-minuter långt kan vi uppleva en avslappning som är mellan sömn och vakenhet. Kroppen vilar och återhämtar sig.

Vill du läsa mer om hur Gongarnas vibrationer för oss från hjärnans beta-vågor (vakenhet) till de lugnare alfa-vågorna på 7-12 Hz. I alfa-vågorna är vi djupt avslappnade - klicka HÄR

2# VI TAR IN LJUD GENOM HUDEN
På vår hud finns nervtrådar som heter Dermatomer - dessa nervtrådar tar upp ljud. Det är alltså inte bara genom våra öron vi upplever ljud utan även genom hela vår hud, huden som är kroppens största organ. Nerverna i vår kropp är som ett nät, när vi får en nervimpuls från något stimuli påverkar det hela kroppen på olika sätt. Nerverna påverkar våra muskler, våra organ, vår hjärna - ja hela kroppssystemet. När vi upplever ett ljud som är "bra" skickar detta fina impulser ut i hela kroppen.

3# VÅRA CELLER VIBRERAR
Du har säkert sett filmen Jurassic Park, kanske kommer du ihåg glaset med vattnet - det som vibrer när dinosaurierna kommer. Vatten sätts i rörelse inte bara av annan rörelse utan även av ljud. Ljud vibrerar vatten. Vi människor består till stor del av vatten, ungefär 60% av en vuxen person är vatten och vi har vatten även i våra celler. En del studier har gjorts på hur växter, djur och människor påverkas av olika ljud och en del forskare säger att det finns "bättre" och "sämre" ljud att lyssna på. Du kan säkert själv hålla med om detta. Vill du helst höra havet eller rusningstrafik? Oavsett vilket ljud du lyssnar till kommer det vibrera ditt vatten i kroppen på olika sätt. Gongarnas ljud sägs ge hälsosamma och god vibrationer. Vibrationer som vibrerar ända inifrån dina celler och ut. Det blir som en inre massage.

VARFÖR BEHÖVER VI 60-MINUTRES GONGBAD?
Ibland får vi frågan varför, räcker det inte med 20-minutres Gonbadsvila? Det enkla svaret är Nej, det räcker inte. Vi på GongbadOnline rekommenderar våra deltagare att lyssna på någon av våra 60-minuters Gongbad.

Oftast behöver kroppen och sinnet mer tid på sig för att verkligen komma ner i avslappning och då är 60-minuters Gongbad perfekt. Där får den som lyssnar både en längre guidad djupavspänning för att på bästa sätt förbereda kroppen för det längre Gongbadet.

Är du intresserad av att testa vårt längre 60-minuters Gongbad klickar du HÄR

Allt gott och väl begongne!
Frida
Gongspelare
GongbadOnline

#GongbadOnline