Läkning genom ljud och vibrationer

Jag kan egentligen bara svara ytligt på frågorna "hur?", "varför?" eller "på vilket sätt?". Men jag vet med säkerhet att läkning sker.

Det kan låta flummigt och långt ifrån vad många av oss är vana med i vår vardag. Men jag har erfarit det genom min egen kropp och genom andras berättelser om vad som händer när vi lyssnar på gong och andra ljudhealing-instrument.

Jag kan egentligen bara svara ytligt på frågorna "hur?", "varför?" eller "på vilket sätt?". Men jag vet med säkerhet att läkning sker, både mentalt och fysiskt när vi badar i dessa vibrationer.

Bara den här veckan har jag tagit del av flera fantastiska berättelser bland annat från en av mina gongspelande kollegor, Gongmästare Birgitta Hedman. När jag intervjuade henna för GongbadOnline podden berättade hon om en kvinna som kommit till henne för enskilda gongterapisessioner.

En Gongterapisession är som en samtalsterapisession, fast istället för att en terapeut lyssnar till dig och coachar dig på din väg i livet blir du gongad av en gongterapeut. Gongterapeuten spelar på gongarna just för dina obalanser och precis som under ett gongbad vilar du och badar i vibrationerna.

Den här kvinnan som kom till Birgitta hade drogmissbruk och under terapisessionen kom hon i kontakt med sin gråt. Hon gick på ytterligare en terapisession och blev gongad och efter det förändrades hela hennes liv.

Vill du lyssna på hela berättelsen och resten av avsnittet hittar du det där poddar finns t.ex. på Spotify. Du kan också lyssna genom vår YouTube-kanal HÄR.

När jag var med på en av mina allra första ljudresor för många år sedan kom jag i kontakt med ett trauma från barndomen. Det handlade om en stor aggression som jag burit med mig genom åren mot en person som jag upplevde hade betett sig illa mot mig när jag var liten. Den aggressionen hade varit tung att bära under många år och under ljudresan kom jag i kontakt med kärnan av aggressionen mot personen och kunde helt släppa taget om den. Ljudresan gjorde mig fri och det blev en total lättnad i kroppen av att släppa bördan av ilska.

Det finns många fina historier från personer som blivit hjälpta på olika sätt av av ljudterapi. Den här formen av terapi är ju väldigt tillgänglig för alla eftersom man inte behöver göra någonting, det krävs liksom ingen prestation av dig. Du bara vilar under en mjuk filt och lyssnar till ljuden. Resten sköter sig själv.

Under många år har jag själv haft gongterapi och tagit emot personer för enskilda gongsessioner. Har blivit berörd av starka berättelser och svåra livssituationer - gongarnas ljud har alltid kunnat hjälpa på ett eller annat sätt.

Vill du själv gå på gongterapi?

Just nu håller jag endast gongterapisessioner online, vill du ha bara en enskild session kan du höra av dig till info@gongbadonline.se. Vill du ha kontinuerliga sessioner rekommenderar jag att du kikar på vår prenumeration "VIP Extra Deluxe" - där får du flera terapisessioner samt alla våra Gongbad. 

Väl Begongen!

Frida Helsing Ohlsson

www.gongbadonline.se

#gongbadonline

GongbadOnline podden finns där poddar finns

Kategorier: Gong berättelser, Gongterapi, Trauma, Läkning genom ljudvibrationer