Vad är en enskild Gongterapisession?

I det här blogginlägget berättar jag om enskilda gongsessioner och vad det är för skillnad på dessa och gongbad som görs i grupp

....

Under många år har jag tagit emot människor på enskilda gongterapisessioner. Många gånger har jag blivit djupt berörd av starka berättelser och svåra livssituationer - gongarnas ljud har alltid kunnat hjälpa på ett eller annat sätt.

Vad är en enskild Gongtreapisession?

En Gongterapisession är som en samtalsterapisession, fast istället för att en terapeut lyssnar till dig och coachar dig på din väg i livet blir du gongad av en gongterapeut. Gongterapeuten spelar på gongarna just för dina specifika och individuella obalanser och precis som under ett gongbad vilar du och badar i vibrationerna.

Själv brukar jag börja med att du berättar kort om dig själv och den problematik du vill balansera (det kan både vara fysiskt och mentalt). Kommer du till mig fysiskt på en privatsession har vi ett samtal innan jag spelar för dig. Vill du ha Gongterapi online skriver du några rader i ett mail till mig innan din session.

När vi har pratat får du lägga dig ner på en madrass med en filt över dig och jag kommer sedan guida dig i en djupavspänning. Efter djupavspänningen spelar jag på Gongarna för dig. Gongrana spelar då just för ditt specifika behov och balanserar din kropp och sinne. 

Stark berättelse från Gongterapisession

En stark berättelse från en Gongterapisession är den som Gongspelaren Birgitta Hedman berättade för mig när jag intervjuade henne för GongbadOnline podden. Hon berättade om en kvinna som hade drogmissbruk och under terapisessionen kom hon i kontakt med sin gråt. Hon gick på ytterligare en terapisession och blev gongad och efter det förändrades hela hennes liv. Vill du lyssna på hela berättelsen hittar du podden där poddar finns t.ex. på Spotify. Du kan också lyssna genom vår YouTube-kanal HÄR.

En av mina personliga berättelser

När jag var med på en av mina allra första ljudresor för många år sedan kom jag i kontakt med ett trauma från barndomen. Det handlade om en stor aggression som jag burit med mig genom åren mot en person som jag upplevde hade betett sig illa mot mig när jag var liten. Den aggressionen hade varit tung att bära under många år och under ljudresan kom jag i kontakt med kärnan av aggressionen mot personen och kunde helt släppa taget om den. Ljudresan gjorde mig fri och det blev en total lättnad i kroppen av att släppa bördan av ilska.

Vilka är fördelarna överlag med Gongljudet?

Ljud har visat sig ha helande effekter både på sinnet och kroppen. Ett Gongbad kan leda till minskade ångestnivåer, spänning och sorg samt minskad smärta.

I grund och botten, under ett Gongbad, ändras hjärnvågstillståndet från normalt vaknande tillstånd (beta) till avslappnat tillstånd (alfa), drömlikt tillstånd (theta) och till och med återställande tillstånd (delta). När sinnet och kroppen slappnar av minskar hjärtfrekvensen och blodtrycket och andningen blir djupare. Det är i detta tillstånd som djupläkning kan uppstå.

Således minskar ett Gongbad inte bara stress och ångest genom att framkalla ett tillstånd av avkoppling utan det har också fysiologiska fördelar. Dessa inkluderar en minskning av smärta, bättre sömn, avlägsnande av toxiner och förstärkning av immunförsvaret.

Eftersom det finns så många fördelar, kommer du definitivt att vilja ha mer av Gongbad när sessionen är över.

Ljudterapi är så tillgängligt för oss alla

Det finns många fina historier från personer som blivit hjälpta på olika sätt av av ljudterapi. Den här formen av terapi är ju väldigt tillgänglig för alla eftersom man inte behöver göra någonting, det krävs liksom ingen prestation av dig. Du bara vilar under en mjuk filt och lyssnar till ljuden. Resten sköter sig själv.

Ska jag välja Gongbad i grupp eller enskild Gongtreapi?

Vill du ha hjälp med att balansera en specifik obalans i din kropp eller sinne rekommenderar jag enskild Gongterapi. Den enskilda Gongterapin påverkar dig kraftfullare eftersom Gongarna spelar just för ditt specifika behov. Om du går på Gongbad i grupp spelar Gongarna för alla personer i gruppen.

Vill du gå på gongterapi?

Om du vill komma till mig fysiskt på Gongterapi kan du höra av dig till mig på info@gongbadonline så tittar vi på ett datum som passar. Jag tar då emot dig på YogaKloster (1.5 mil norr om Borås).

Vill du ha en enskild gongsession online kan du höra av dig till info@gongbadonline.se. Vill du ha kontinuerliga sessioner rekommenderar jag att du kikar på vår prenumeration "VIP Extra Deluxe" - där får du flera terapisessioner samt alla våra Gongbad. 

Väl Begongen!

Frida Helsing Ohlsson

www.gongbadonline.se

#gongbadonline

Categories: Gongterapi, Läkning genom ljudvibrationer, enskilda sessioner