Vill du känna dig stabil som ett berg?

Vi djupdyker i det som inte kan förklaras vetenskapligt. Vi tittar närmare på KÄNSLAN OCH UPPLEVELSEN.

Det är inget snack om saken... gongarnas toner och vibrationer påverkar oss. I tidigare brev och blogginlägg har jag berättat om hur Gongarnas toner påverkar vår hjärna och hörsel och varför det är så hälsosamt att lyssna på gong. Jag har skrivit utifrån ett rätt så vetenskapligt perspektiv, om binurala ljud, alfa-vågor, decibel osv..

DET SOM ÄR SVÅRT ATT FÖRKLARA
Nu tänkte jag närma mig det området som är svårt förklara vetenskapligt ... nämligen UPPLEVELSEN och KÄNSLAN.

Sedan 2008 har jag spelat Gong, det är alltså i över 13 år. Under de här åren har jag haft väldigt många Gongbad och jag har för länge sedan tappat räkningen på antalet men att jag spelat gong för långt över 2000 personer är definitivt ingen överdrift. Dels har jag rest med mina gongar runt om i Sverige, spelat på flera yogastudios, ibygdegårdar och på andra spännande ställen men framförallt har jag haft Gongbad i mina egna lokaler, nu på YogaKloster utanför Borås men innan dess i Norrtälje på min yogastudio With.In.You.

Att ta Gongbaden Online blev en självklarhet i och med pandemin och det är helt fantastiskt att mina gongar nu når till så många människor i deras egna hem. WOW!!!

Men det jag skulle komma fram till är att under de här åren med Gongspel är det helt fascinerande att ta del av människors känsla och upplevelse av Gongarnas ljud.

MÅNGA BLIR DJUPT AVSLAPPNADE
De allra flesta blir väldigt djupt avslappnade och många somnar, jag får ofta hör att "jag har inte varit så här avslappnat på x antal år/månader" och "wow tänk att jag kunde slappna av så mycket, det trodde jag aldrig" samt "jag som inte ens kan sova på natten, jag slocknade och var helt borta, gud vad skönt".

MEN JAG FÅR OCKSÅ TA DEL AV SÅNA HÄR UPPLEVELSER...
"Känslan var att min kropp liksom löstes upp, jag såg mig själv ligga på en mjuk brits och en otroligt behaglig känsla uppstod, min kropp liksom löstes upp i små bitar för att sedan sättas ihop igen, det var som att jag blev läkt på djupet" 

"Upplevde att jag var som i en dröm,

såg olika människor som fanns med mig i drömmen, det kändes varmt och hjärtligt, var i ett hus och sedan i en fantastisk trädgård med vackra blommor - wow, vilken upplevelse" 

"Jag upplevde hur hela min kropp vibrerade liksom på djupet, det var ibland nästanobehagligt men samtidigt otroligt skönt, visste liksom att det var bra, att det var något bra som hände" 

"Såg färger, de olika tonerna hade olika färger, jag liksom badade i färger" 

"När jag låg där och lyssnade fick jag plötsligt jätte ont i en gammal skada i axeln, smärtan tog nästan överhand, det gjorde väldigt ont, molande,
fast det var så länge sen jag fick skadan och inte känt av den på flera år. På något sätt visste jag att det var ok, att jag bara skulle fortsätta vila trots att det gjorde ont. Så plötsligt knakade det till och smärtan försvann helt - det var så skönt. Tror verkligen att något läkte på djupet och att jag aldrig kommer känna av den skadan igen".

Det går inte att förklara dessa människors upplevelser men det spelar ingen roll för det är fortfarande deras upplevelser och deras känslor och det är värt så mycket. Det är dom här berättelserna som får mig att fortsätta fascineras av Gongarnas toner och fortsätta spela för människor. Jag vet inget annat instrument eller redskap som är lika läkande som detta.


SÅ FLER GONGBAD ÅT FOLKET!
Har du en Gongbadshistoria du vill dela med mig? Skriv och berätta, jag älskar att ta del av andra människors berättelser.

OCH NU TILL DET HÄR MED ATT KÄNNA SIG STABIL SOM ETT BERG
Duktiga Gongspelare kan spela på gongarna för att balansera olika delar av kroppen på den som lyssnar. Det senaste Gongbadet vi lag ut GongbadOnline är ett kraftfullt, dovt och mullrande gongbad som stärker och stabiliserar. Gongarna spelar och balanserar dina lägre chakran vilket leder till ökat fokus, ork men även till kreativitet. Det här gongbadet är för dig som vill känna dig stabil som ett berg och hitta kraften att ta dig igenom och framåt. Du hittar Gongbadet HÄR

Väl Begongen!
Frida Helsing Ohlsson
Gongspelare på GongbadOnline
www.gongbadonline.se
#gongb...
på facebook och instagram