Vad är födelarna med gongbad, när och hur ofta ska jag gongbada?

I det här blogginlägget svarar vi på vanligt förekommande frågor om Gongbad, hur fungerar det, finns det risker, hur ofta ska jag gongbada etc.

Vem vill inte förvisa stress och ångest från sitt system idag? När sökandet efter nya sätt att lugna stress och ångest fortsätter återkommer många traditionella metoder. En av dessa är ett Gongbad. Även om termen ”Gongbad” kan ge bilder av ett bad där du samtidigt går, involverar terapin inte alls vatten. Det är en gammal terapi för att lugna inte bara stress utan också smärta. Läs vidare för att få veta mer om denna terapiform som blir allt populärare.

Vad är ett Gongbad?

Det är i grunden en terapeutisk och meditativ upplevelse där du "badar" i ljud och vibrationer som produceras av gongar men även andra soundhelaing instrument som exempelvis stämgafflar och kristallskålar. Genom dessa ljud och vibrationer går ditt sinne i ett meditativt och avslappnat tillstånd. Detta åstadkommer läkning på mentala, emotionella och fysiska nivåer.

Ett Gongbad påverkar hela kroppen. Om du har varit på en konsert eller en musikfest kan du bokstavligen känna basen vibrera varje cell i kroppen. Du har en liknande upplevelse under ett Gongbad.

Hur fungerar ett Gongbad?

I grund och botten vibrerar allt i hela universum. Detta inkluderar även våra kroppar och varje cell i vår kropp vibrerar vid en viss frekvens. Ljud och vibrationer reser genom vattn mer effektivt och våra kroppar är gjorda av 70% vatten vilket gör att ljud och vibrationer i vår miljö påverkar varje cell i vår kropp.

Under ett Gongbad vilar du på en madrass, du kan ha en kudde under huvudet och gärna en filt omkring dig. Gongspelaren guidar dig till avslappning och använder sedan gongar och andra instrument som läkande skålar, stämgafflar och siging bowls för att producera olika ljud och vibrationer. Ljuden sköljer genom ditt sinne och din kropp och tar dig till ett djupare tillstånd av medvetande som under meditation. Du kopplar faktiskt från yttre stimuli och går in i tillståndet av inre fred och harmoni.

Ett Gongbad frigör även känslor som är instängda i ditt sinne och leder till transformation av dig själv. Vibrationerna frigör energi som erhållits från tidigare erfarenheter. Under ett Gongbad kan du uppleva olika känslor.

Vilka är fördelarna med Gongbad?

Ljud har visat sig ha helande effekter både på sinnet och kroppen. Ett Gongbad kan leda till minskade ångestnivåer, spänning och sorg samt minskad smärta.

I grund och botten, under ett Gongbad, ändras hjärnvågstillståndet från normalt vaknande tillstånd (beta) till avslappnat tillstånd (alfa), drömlikt tillstånd (theta) och till och med återställande tillstånd (delta). När sinnet och kroppen slappnar av minskar hjärtfrekvensen och blodtrycket och andningen blir djupare. Det är i detta tillstånd som djupläkning kan uppstå.

Således minskar ett Gongbad inte bara stress och ångest genom att framkalla ett tillstånd av avkoppling utan det har också fysiologiska fördelar. Dessa inkluderar en minskning av smärta, bättre sömn, avlägsnande av toxiner och förstärkning av immunförsvaret.

Eftersom det finns så många fördelar, kommer du definitivt att vilja ha mer av Gongbad när sessionen är över.

Hur förbereder man sig för ett Gongbad?

Tro det eller ej men du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation för att gå på Gongbad. Det beror på att vi alla har någon form av relation till ljud. Så även om du badar för första gången kan du njuta av samma fördelar som stamgästerna gör. Dessutom behöver du inte vara särskilt disciplinerad för ett Gongbad så det är en bra start för din meditativa resa.

Var bara väl hydrerad, ät lätt före ett Gongbad och ha med dig en vattenflaska. Se också till att du bär lösa bekväma kläder för din session. Det är allt du behöver göra för att förbereda dig för ditt ljudbad.

Vad kan man förvänta sig av en Gongbadssession?

Ett Gongbad får dig i grund och botten att känna dig avslappnad och uppdaterad. När du medvetet lyssnar på ljuden går ditt sinne i ett meditativt tillstånd.

Under hela sessionen kan du känna olika mentala och fysiska känslor. Du kan också komma in i ett tillstånd av djup avkoppling eller kanske till och med ha ett 'aha'-ögonblick. Du kan känna dig överlycklig eller ledsen när dina begravda känslor släpps.

Alla har olika upplevelser från Gongbad och ljudterapi men de flesta rapporterar att de känner sig avslappnade.

Vad ska jag göra efter ett Gongbad?

Eftersom din kropp läker omedvetet och energin har förändrats måste du ta hand om din kropp efter ditt Gongbad. Du måste vila och dricka mycket vätska för att främja läkning.

Kan ett Gongbad vara farligt?

Nej, ett Gongbad är inte farligt. Frekvensen för de ljud som produceras under sessionen skadar inte din hörsel.

Men för vissa människor kan de producerade ljuden skapa känsla av panik eller orsaka sorg. Detta händer normalt när ljud och vibrationer låser upp känslor begravda djupt i ditt medvetande. Så du behöver inte vara orolig, bara koppla av och erkänn känslorna.

Hur ofta ska du göra ett Gongbad?

I allmänhet rekommenderas 1-2 sessioner per månad. Men om du upplever känslomässiga, fysiska eller mentala utmaningar som måste åtgärdas, är veckovisa sessioner bättre. Om du precis har börjat, kan du gå på 4 Gongbad med 1-2 veckors mellanrum.

I grund och botten är det bäst om du har regelbundna sessioner snarare än tillfälliga. Det beror på att regelbundna sessioner erbjuder fler långsiktiga fördelar.

Hur gör jag ett Gongbad hemma?

När du har valt det inspelade Gongbadet som du vill lyssna, lägg dig bekvämt gärna med en filt omkring dig. Stäng sedan dina ögon och andas djupt några gånger. Sedan kan du bara slappna av och följa med i instruktionerna och låta ljudet skölja genom dig.

Bedöm inte något ljud bara observera dem. Om du upplever en känsla av panik eller rastlöshet försök att inte reagera på det, erkänn bara känslorna.

När inspelningen är klar, ligga i tystnad i en minut eller två och öppna sedan långsamt ögonen. Observera hur ditt medvetande har förändrats.

Texten är översatt från artikeln: "Sound Bath: Sound Baths Benefits, Side-effects, How to Prepare and have Sound Bath" https://shebegan.com

Hoppas din nästa Gongbadsupplevelse blir riktigt fin <3

Väl Begongen!
Frida Helsing Ohlsson

Gongspelare

www.gongbadonline.se

ps. vårt senaste utlagda Gongbad är "Gongbad för Moder Jord". Vill du lyssna på det klickar du HÄR

Kategorier: : Fördelarna, Hjärnan, Hur förbereder jag mig?, Hur fungerar ett Gongbad?, Hur gör jag Gongbad hemma?, Hur ofta ska jag Gongbada?, Kan det vara farligt?, När ska jag Gongbada?, Vad är ett Gongbad?, Hjärnvågstillstånd, beta, Alfa, theta, delta