Vad har citroner med vibrationer att göra?

Har du någon gång hört att allting vi ser egentligen är vibrerande massa? I strängteorin förklarar man utifrån ett vetenskapligt perspektiv det så här


STRÄNGTEORIN - STRING THEORY

Föreställ dig ett grönt frodigt citronträd som är fyllt med citroner.


Vad är citronen gjord av?


Om vi tittar djupt in i citronen och förstorar, förstorar och förstorar det vi ser.

Kommer vi till slut att se MOLEKYLER.


Om vi förstorar och förstorar och förstorar våra molekyler kommer vi till slut att se ATOMER.Men atomerna är inte heller den innersta kärnan. Det finns även elektroner som rör sig runt atomerna. Inuti atomen finns det en hel del tomt utrymme men vi kan också hitta ATOMKÄRNAN.Om vi tar atomkärnan och förstorar, förstorar, förstorar den så ser vi att själva kärnan även den är gjord av partiklar, neutroner, protoner. Om vi tar ut en av NEUTRONERNA och förstorar den, hittar vi ännu fler partiklar och KVARKAR.


Det är här det blir riktigt spännande.


STRÄNGTEORIN

Om vi tar en av KVARKARNA och förstorar, förstorar och förstorar den säger den konventionella teorin att det inte finns någonting inuti. Men enligt strängteorin finns det inuti kvarkarna små STRÄNGAR.


Precis som en sträng på en fiol eller gitarr så vibrerar dessa strängar.


Strängarna skapar partikeln.


Så citronen är gjord av dansande vibrerande strängar enligt denna teorin. Och det är givetvis allting annat vi ser också. HELA UNIVERSUM VIBRERAR!!!


Källa länk: https://www.youtube.com/watch?v=TI6sY0kCPpk

Kategorier: strängteorin, stringtheory, vetenskap, vibrationer