När ska man inte lyssna på gong?

I det här blogginlägget berättar vi om när du ska undvika att gå på gongbad

Det finns några tillfällen där man generellt inte rekommenderar personer att lyssna på gong.

Det ena är om personen är gravid och det andra är om personen är alkohol- eller drogpåverkad.

Graviditet och gong

Som gongspelare brukar man generellt inte rekommendera gravida att vara med på Gongbad. Om kvinnan är van vid gongbad och känner sig trygg samt gärna vill bli gongad går det bra. Men en kvinna som aldrig varit på gongbad förut brukar man avråda att lyssna/delta. Dels på grund av att gongbad är kraftfullt och man som deltagare kan uppleva motstånd och rädsla under badet och vi vill undvika att överföra stress till fostret i magen. Dels avråder man gravida att lyssna på gongbad eftersom ljud vibrerar vatten och barnet ligger i vatten.

I poddavsnitt #4 intervju med Birgitta Hedman berättar hon om en egen upplevelse av att vara gravid och lyssna på gongbad, du hittar poddavsnittet HÄR

Alkohol, narkotika och gong

Generellt sätt brukar man säga att gongbad är mycket bra för att hjälpa människor läka från beroenden av olika slag. Däremot ska man aldrig gå på Gongbad om man är påverkad i stunden av alkohol eller droger.

Narkotikaklassade läkemedel

Under mina gong-utbildningshelger har jag fått frågan från deltagarna hur man som gongspelare ska tänka om en person tar narkotikaklassade läkemedel, alltså utskrivna av en läkare för en specifik åkomma.

Jag tycker att man kan skilja på läkemedel som är utskrivna av en läkare och som tas i mindre, anpassad mängd för specifikt behov och preparat som använt berusningsmedel just för att droga eller berusa sig själv.

Så generellt skulle jag säga att det är okej att gå/lyssna på gongbad om man tar receptbelagda läkemedel men inte om man använt droger eller alkohol för att berusa sig själv. 


Kategorier: : Kan det vara farligt?